verzorging

Als U Uw bloemen juist behandeld, dan zijn ze het langst mooi en hebt U er het langs plezier van. Daarom heeft Belfleur een aantal tips voor U op een rijtje gezet:

Transport
Schikken
Verzorging
Vazen
Plaatsen

Vragen? Neem gerust contact met ons op via mail of telefonisch. We helpen U graag om zo lang mogelijk van Uw bloemen en planten te genieten.

Transport

Zorg ervoor dat de bloemen tijdens het transport niet te lijden hebben van beschadiging, koude of warmte. Indien de bloemen bij ontvangst slap zijn of het te koud hebben, snijd dan 5 cm van de steel af en laat ze in papier (liefst watervast) ca. 3 uur in een koele ruimte water opnemen en herstellen.

Schikken

Overtollig blad
Verwijder altijd overtollig blad en onvolgroeide of overbodige zijscheuten.
Afsnijden
Snij direct na thuiskomst of ontvangst ca. 1 á 2 cm van de steel af (hyacinten niet afsnijden). Doe dit met een scherp mes en onder een schuine hoek van 45 graden.
Snij bij een ingedroogde houtige steel 5 á 10 cm. van de steel af. Een extra lange insnede of aansnijding maken is zinloos en geeft meer bacteriewerking.
Snijd bij bolgewassen het witte ondereind van de steel af (behalve bij de hyacint).
Bij Hyacinthus moet het onderste bolbodemdeel aan de steel blijven. Snijd het ingedroogde einde van de steel af. Stelen met een scherpe snoeischaar afknippen is ook goed.
Snijd bloemen met een zachte steel altijd met een scherp mes schuin af. Knipt U liever dan kan dat met een scherpe tang of schaar geen kwaad. Knippen echter niet met een botte tang. Dit beschadigd de steel en daardoor kan deze nauwelijks meer water opnemen.
Schrap tot slot nooit de stelen kaal, breek ze niet af en sla ze ook niet plat, snij ze niet in de lengte in.
Bloemen direct op de vaas zetten.

Plaats direct na het afsnijden de bloemen in de vaas.

Verzorging

Elke dag water
Geef uw vaas bloemen of het bloemstuk elke dag water; vul een bloemstuk altijd direct na ontvangst bij met water met daarin een verzorgingsmiddel.
Watervervuilende bloemen
Snijd bij sterk watervervuilende bloemen, om de 2 á 3 dagen opnieuw een stukje van de steel af en plaats de bloemen opnieuw in schoon water met Bloemenvoedsel. Maak de vaas weer goed schoon. Dit is vooral van belang als bloemen warm staan of als er sterk watervervuilende bloemen worden gebruikt.
Verzorgingsmiddel
Doe in een schone vaas schoon warm water met eventueel een geëigend verzorgingsmiddel.
Bladglansmiddelen
Wees voorzichtig met het gebruik van bladglansmiddelen. Indien deze dik worden aangebracht zal het blad sneller vergelen en korter houdbaar zijn. Het geeft ook een lelijk effect.

Vazen

Oxidatie
Plaats bloemen niet in een blank metalen vaas of emmer. Als ijzer met een snijbloemenvoedsel in aanraking komt dan ontstaan door de hoge zuurgraad schadelijke stoffen; metalen gaan oxideren. Plaats een plastic binnenvaas of verf de vaas aan de binnenzijde met een zuurbestendige verf of coating.
Glazen vazen
Glazen vazen zijn ideaal voor bloemen omdat de waterstand en de kwaliteit van het water gemakkelijk kan worden gecontroleerd. Ook het schoonmaken is door de gladde structuur gemakkelijk. Wel kan door leidingwater kalkaanslag ontstaan, dit kunt u verwijderen met azijn.
Schoonmaken
Maak emmers, vazen, schalen direct na gebruik altijd goed schoon, heet water, chloor en een borstel doen al wonderen. Zet ze ondersteboven te drogen.

Plaatsen

Met de bloemen, planten en creaties van belfleur is ons huisje altijd super gezellig aangekleed.

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN
BELFORT;
IN AUGUSTUS ALLÉÉN
OP MAANDAG GESLOTEN

Normale openingstijden
Maandag     10:00 - 18:00
Dinsdag       08:30 - 18:00
Woensdag   08:30 - 18:00
Donderdag   08:30 - 18:00
Vrijdag         08:30 - 18:00
Zaterdag     08:30 - 17:00
Zondag       Gesloten

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN
SINT PIETER;
VAN 22 JULI T/M 10 AUGUSTUS

GESLOTEN

Normale openingstijden
Maandag     Gesloten
Dinsdag       08:30 - 18:00
Woensdag   08:30 - 18:00
Donderdag   08:30 - 18:00
Vrijdag         08:30 - 18:00
Zaterdag     08:30 - 17:00
Zondag       Gesloten

Belfleur Belfort
Keurmeestersdreef 101-A
6216 EC Maastricht
Telefoon: +31 43 7503574
E-mail: info@belfleur.nl

Belfleur St. Pieter
Glasicweg 37B
6212 BM Maastricht
Telefoon: +31 43 2041385
E-mail: sintpieter@belfleur.nl

Deze site is ontworpen en gemaakt door Compres Media System Maastricht.